Ben je niet goed in staat om te laten zien waar je goed in bent, omdat je weinig zicht hebt op je eigen profilering? Dan wordt het tijd voor het traject Personal Branding. Een goede PB helpt je bij succesvol zijn, op je eigen manier in je werk. Wij helpen je graag om erachter te komen waar je goed in bent, je bewust te worden van hoe je overkomt en dat te laten zien in gedrag en resultaat.  

Wat het coachtraject oplevert

Vaak denken we nog: ‘Als ik mijn best doe dan komt het vanzelf goed. Dan kom ik vanzelf bovendrijven.’ Maar zo werkt het niet. Een manager kiest dan voor de persoon waar hij een goed beeld bij heeft of die hij vertrouwt. Dit heeft alles te maken met je profilering.

Het resultaat uit dit traject is een PB die je comfort en gemak geeft. Die je helpt bij je profilering in werk en privé. En waarmee je aan de gang blijft als onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling. Personal Branding en netwerken liggen in elkaars verlengde, en zijn vaardigheden/competenties die je helpen om nu en in de toekomst goed en lekker te functioneren.

Een voorbeeld uit de praktijk

Saskia is een toegewijde coördinator. Haar leidinggevende leunt behoorlijk op haar vanwege haar kennis en geeft haar alle ruimte. Saskia wil eigenlijk graag zelf hoofd van de afdeling worden, maar ze merkt dat ze bescheiden is en zich daardoor minder profileert. Ze wordt op basis van haar kennis en ervaring voor allerlei belangrijke projecten en vraagstukken gevraagd, maar niet voor hoofd van een afdeling.

We werken eerst aan Saskia’s persoonsprofiel. Daarna vragen wij aan anderen (360-graden feedback) hoe zij haar zien. De buitenwereld ziet een veel sterkere persoonlijkheid dan zij zelf inschat of bewust van is. Hierdoor groeit haar zelfvertrouwen enorm. Gevolg: Saskia’s gedrag begint te veranderen. Ze blijft wie ze is en begint zichzelf meer te profileren en haar visie en oordeel zorgvuldig en overtuigend te delen. In alle lagen van de organisatie beginnen ze haar te kennen en te vragen. Een jaar later is zij leidinggevende van een juridische afdeling bij dezelfde organisatie.

Aanpak Van Personal Brand tot profileren

Met behulp van verschillende testen en gesprekken kom je tot een Personal Branding Piramide (PBP). Een piramide die helpt bij het onzichtbare zichtbaar te maken. Je vult de PBP in op alle niveaus: ik / de ander / de richting / de actie.  Tenslotte check je jouw PB bij mensen die jou goed kennen in netwerkgesprekken. Dan ben je klaar om aan de slag te gaan met het nieuwe gedrag dat past bij je Personal Brand en bij wat je wilt. En ga je gesprekken voeren over wat je passie is en waar je voor staat om te experimenteren met je Personal Brand en die te versterken.

Meer weten?

Spreekt dit je aan? Neem dan contact met ons op.