Wil je leren om jezelf beter te profileren, intern en extern? Heb je de vraag gekregen van je leidinggevende om nieuwe opdrachten binnen te halen en weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Of wil je je focussen op het onderhouden en verdiepen en van je klantcontacten? Dan is deze coaching op relatiemanagement geschikt voor jou! Wil je liever een training in een groep, dan kan dat ook.

Wat het coachtraject oplevert

Netwerken gaat over zaaien en gunnen. Hoe ‘bedien’ jij, onderhoud en bouw je aan je netwerk? Dat onderzoek en ervaar je tijdens dit traject. Je gaat de uitdaging aan om je netwerk op te bouwen of te onderhouden en leert hoe je resultaat uit je netwerk haalt. Resultaat in de vorm van bijvoorbeeld nieuwe opdrachten of nieuwe klanten.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een van onze cliënten, Maaike, loopt aan tegen de vraag: ‘Hoe zorg ik dat ik niet alleen de opdrachten van onze klanten zo goed mogelijk oplos, maar ook zo ver kom dat we niet in een kortetermijnoplossing blijven hangen? Daarvoor moet ik goede en betrouwbare relaties opbouwen? Ik vind dat moeilijk.’

In de coaching heeft Maaike geleerd wat de principes van netwerken zijn, hoe ze haar stijl van netwerken kan benutten om geloofwaardig over te komen en waar zaaien en geven, overgaan in gunnen en ontvangen.

Aanpak Professioneel netwerken voor jezelf en de organisatie

De coaching op relatiemanagement bestaat uit zo’n 4 tot 6 sessies. Dit kan individueel of in groepsverband. De stappen:

  • We maken je persoonsprofiel met een van onze drijfverentesten. Het resultaat gebruiken we om jouw stijl van netwerken onder woorden te brengen en te herkennen. Daarmee gaan we aan de slag.
  • Je vergroot je kennis over netwerken, o.a. met behulp van ons e-boek Netwerken zo eenvoudig is het (niet); je schrijft een passende pitch, je oefent die en zorgt dat die aansluit bij jouw doel en focus.
  • Je leert hoe je je netwerk in kaart kunt brengen: jouw eigen en dat van de organisatie in zoverre van belang. Je beoordeelt de kwaliteit van het netwerk en je maakt een netwerkactieplan.
  • Je bepaalt wie je voor welk doel moet spreken. Je gaat aan de slag met de voorbereiding van de eerste netwerkgesprekken; het oefenen van het maken van de afspraak; de start van het gesprek en lastige situaties op basis van eigen casuïstiek.

We ronden af als je drie gesprekken hebt gevoerd.

Geïnteresseerd geraakt?

Meer weten? Neem contact met ons.