Het werk verandert. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen. Dat is zeker nu zo. Natuurlijk komen er ook andere, nieuwe banen voor terug. Wil jij je goed voorbereiden op deze veranderingen? Een gratis loopbaanadvies van NL leert door kan dan heel interessant zijn voor jou. Je krijgt als werkzoekende/werkende/zzp’er de mogelijkheid om een gratis ontwikkeladvies aan te vragen bij gekwalificeerde loopbaanadviseurs, zoals de loopbaancoaches van Doen waar je goed in bent en/of Netwerken werkt.

Wat het ontwikkeladvies van NL leert door oplevert
Tijdens vier gesprekken met jouw loopbaanadviseur, komen jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften en zorgen aan de orde. Alles wat wordt besproken is uiteraard vertrouwelijk en blijft tussen jou en de loopbaanadviseur. In het ontwikkeladvies staan jouw groei en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog kunt ontwikkelen en hoe je jouw werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Aanpak ontwikkeladvies
We starten met een intake om te verhelderen wat je vraag is voor het ontwikkeladvies. Daarna volgt een arbeidsmarktscan om inzicht te krijgen in jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt en (bij)scholingsmogelijkheden die aansluiten op jouw ervaring en wensen. In twee coachgesprekken verhelderen wij jouw kansen en mogelijkheden en komen we tot een actieplan met vervolgstappen. We sluiten af met afrondend gesprek waarin we het advies bespreken en jij verder kunt.

Hoe schrijf je je in voor het ontwikkeladvies?
Het werkt heel eenvoudig!
Stap 1: Klik op onderstaande link en dan kom je bij ons telefoonnummer of e-mail.
Stap 2: We hebben een korte telefonische intake en maken een afspraak voor de arbeidsmarktscan en voor het eerste coachgesprek.
Stap 3: Wij vragen de subsidie aan en regelen de administratie.
Stap 4: We gaan aan de slag.

Meer over het ontwikkeladvies NL leert door
Wil je meer weten over het ontwikkeladvies NL leert door, kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Wij zijn gecertificeerd om het ontwikkeladvies uit te voeren
Om het ontwikkeladvies uit te kunnen voeren, moet de loopbaancoach bij een van de volgende drie organisaties het keurmerk hebben. Wij hebben van alle drie de organisaties het keurmerk en zijn gekwalificeerd.

  • Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches met een kwaliteitskeurmerk.
  • Career Management Institute (CMI). Met een CMI-certificering laat een loopbaanprofessional duidelijk zien dat hij of zij vakbekwaam is.
  • OVAL is de brancheorganisatie van loopbaanbedrijven met een kwaliteitskeurmerk.

Ontwikkeladvies NL leert door voor werkgevers
Vanaf 6 juli 2020 hebben werkgevers de NOW 2.0 aan kunnen vragen. Dit tweede noodpakket is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aan hebben gevraagd, zijn verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. Om werkgevers en werknemers hierbij te helpen, introduceert het kabinet de regeling NL leert door.

Vanuit deze regeling is €50 miljoen euro beschikbaar voor gratis ontwikkeladvies en gratis (online) scholing. Doel is om werkenden en werkgevers bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen. NL leert door helpt werkenden en werkzoekenden zich voor te bereiden op (ander) werk. NL leert door is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.