Weten waar je goed in bent, is voor ons altijd de start. Maar daarmee heb je nog geen baan. Wij verleiden je om netwerkend in actie te komen en te onderzoeken wat je wilt en of dat ook mogelijk is. Daar helpen wij je graag bij!

Wat het coachtraject oplevert

In 6 sessies is het resultaat: een stevig persoonsprofiel; je cv en LinkedIn op orde en netwerkend aan de slag. En misschien al aan de baan.

Een voorbeeld uit de praktijk

José (32 jaar) is niet gelukkig in haar baan en gaat met een kleine regeling van haar werkgever weg. Haar persoonsprofiel is snel gemaakt, maar waar vindt ze de baan waarin zij haar passie kwijt kan? Zij wil werken aan maatschappelijk nuttige projecten. Ze is een beta en kan veel kanten op. Ze zou in de financiële sector kunnen blijven, maar toegepast onderzoek doen in de wereld van de criminaliteitsbestrijding, lijkt haar ook interessant.

We brengen José’s netwerk in kaart. Ze gaat via via praten bij een ministerie. Het beeld van het werk dat bij haar ontstaat is dat het interessant is maar ver weg van de operatie. Dan kan ze op gesprek bij een grote gemeente. Het werk daar is sowieso veel operationeler. Het eerste gesprek smaakt naar meer. José praat verder en gaat van het ene gesprek naar het ander. Zo zaait ze in haar netwerk en drie maanden later wordt ze gevraagd om te komen praten over een nieuwe functie. Een kolfje naar haar hand.

Aanpak

We bouwen met behulp van de Talentscan of een Talenten Motivatie Analyse aan je persoonsprofiel: wie ben ik / wat kan ik / wat wil ik. De volgende stap is het op orde brengen van je cv en LinkedIn. Daarna ga je kleine stapjes zetten in het netwerken. Je krijgt ons boek Netwerken werkt en we trainen je netwerkvaardigheden. We leren je hoe je effectieve netwerkgesprekken voert. Wat de etiquette zijn als je netwerkt. Na vijf gesprekken krijg je de smaakt te pakken. Je zult zien dat als je een ervaren netwerker wordt, je dan ook een heel sterke sollicitant bent.

Geïnteresseerd geraakt?

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.